Capital of metal

The Cosmic Goblins

The Cosmic Goblins

Forssa

Other - Astrometal Rocknroll

ASTROMETALin kuninkaat: The Cosmic Goblins on 1992-joulukuussa perustettu rankan linjan kotimainen kitararock-yhtye, joka on ottanut vaikutteensa vanhan linjan punk-rockista a´la Ramones, Sex Pistols, Clash, Misfits, Discharge, lisäämällä keitokseensa ripauksen heavymetal vaikutteita Motörheadin, Metallican ja Danzigin tyyliin, unohtamatta varhaisempia vaikuttajia kuten The Rolling Stones, Johnny Cash, Iggy and The Stooges, MC5, ja alkuperäinen Black Sabbath.

Kokoonpano on muuttanut muotoaan pariin otteeseen, mutta bändin henkisenä moottorina toimii perustajajäsen Vuke Nukem, joka on jaksanut luotsata ryhmää jo toiselle vuosikymmenelle. Nykyisin bändi soittaa taas trio-muodostelmassa, jonka tarkasta rumpukompista vastaa oma Jone Animal vuodesta 2004 lähtien, ja aisaparina tykittää puolustuksessa basistihirmu Anssi North. Kokoonpanoa on voinut nähdä Etelä-Suomen indie- ,punk - ja rock-keikoilla vuosien varrella moneen otteeseen, vaikka huhut kertoivat bändin jo aikoja sitten hajonneen. Tämä tieto on kuitenkin väärä, sillä vaikka yhtye ei seiskalehdissä päivää paistattelekaan koko aikaa, yhtyeen ympärillä koko ajan sattuu ja taphtuu, minkä useat tahot voivat vahvistaa hieman epävirallisemmin keikkoja nähtyään, joilta ei räväkkää kosmista menoa puutu.

Joulukuussa 2007 yhtye vietti 15-vuotisjuhliaan, ja keikalla nähtiin vieraina parikin vanhaa kokoonpanoa tältä kelpo koplalta, ja samalla kuultiin vanhempiakin veisuja, joita nykyryhmä ei ole enää soittanut. Mutta eiväthän vierivät kivetkään sammaloidu, joten antaa rokin rullata astro-leveleillä.

Tuikan linjan omaava yhtye on julkaissut useita omakustanteita, joiden painokset ovat olleet jo pitkään loppuunmyytyjä, ja onpa niistä joissakin tapauksissa maksettu jo hieman keräilyhintojakin, esim. yhtyeen varhaistuotantoon kuulunut ensimmäinen 7" ep-levy on kysyttyä tavaraa levy-kirppareilla.

Lähitulevaisuuteen tähdäten on yhtye jo demonnut levyn verran uutta materiaalia, joka ilmestynee 2018 joulukuussa.

http://www.sjoki.uta.fi/~latvis/yhtyeet/TheCosmicGoblins/2000.htm